0,5 л молока (пареного, теплого)
1 стакан цукру
Більше ніж ½ пачки дріжджів
150-200 г маргарини
3-5 яєць

В теплому молоці розвести дріжджі, всипати муки, влити збиті на піну білки, жовтки розтерти з цукром – вилити, пушку солі. Замісити.Вимішати щоб було не густе, трохи рідше ніж на пироги (вареники). Маргарин розтопити і вилити і місити поки не відчепиться тісто від руки. Можна дати ванільний цукор (запарити його молоком – ліпше пахне). Поставити тісто щоб підкисало, в тепло, щоб стало в 2 рази більше. Накрити кришкою. Виробити пампухи. В середину варення з рожі, з яблук, вишні або мак. Посипати мукою стільницю, накрити щоб не сохли і хай киснуть. Смажити в олії на малім вогні.

тісто кисне

робимо пампушки
робимо пампушки
посипаєм стільницю мукою і ставимо в тепло, накриваєм
пампушки підкисли
смажимо пампушки в олії на малому вогні
Смачного!
Щасливого Святого вечора та Веселого Різдва!

Цей допис має 6 коментарів

  1. Хочу вареников(пироги)))) и мойву жаренную)) Оля пригласи в гости, угости наконец то)))

  2. Дякую,за чудове пояснення.А ще пампушки роблять з начинкою,на різний смак

  3. я з вишнями люблю. З рожі варення ше не їв:)
    Але фотка з баняком чотка..

  4. Варення з рожі,це делікатес,бо дуже багато роботи біля нього)))Пробував колись,але в мене чомусь від нього печія

  5. Читаю рецепт, дивлюся фотографії, і ніби свою бабцю чую і бачу. Насправді дуже рідко її бачу, так як живу закордоном. Дякую!

Залишити відповідь до Fredric Lanham Скасувати відповідь