3 яйці
1 стакан квасного молока (кефіру)
менше 100 г олії
200 г цукру
ріжкати (гвоздики)
ванільний цукор – 1-2 пачки
муки – замісити, як сметана
1 л поташу (соди) залити оцетом
Якщо є мед, дати меду, 2 ложки розтопити. Або цукру спалити (на чорно) і залити холодно водою – варити. Ввечері розчинити, залити в бляшку, може стояти 1-3 дні.
Спочатку дати великий вогонь, щоб виріс, далі скрутити на нуль.
Можна додати родзинки, горіхи, яблука.
mamache
29 Вер 2012Олічко, кілька уточнень:
1. бабуся направду каже у множині “яйці”? а наголос де?
2. те саме щодо “ріжкати” – однина, множина? де наголос?
Ola_bilo4ka
29 Вер 20121. наголос на “і” і ще каже мІд. а не мед))
2. має бути ріжкатЕ, бо має рожки:)) (передзвонила ,уточнила в бабці)
mamache
29 Вер 2012ой, дякую, прецікаво.
Марія
2 Жов 2012моя бабуся теж завжди пекла медівник і завжди казала, що коли він по середині трісне тоді він добре вдався:)