Палюшки – (пальчики) страва із тіста у вигляді невеликих валиків, відварених в підсоленому окропі, приготовлених з борошна, відвареної картоплі та яєць. До столу палюшки подаються заправлені смаженою цибулею зі шкварками чи олією та сметаною. Страва досить популярна на західних теренах України.
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D0%BB%D1%8E%D1%88%D0%BA%D0%B8
Moonlight Rambler
19 Тра 2011Гм. Робиться майже як кремз… гм, деруни, от.
ELECTRIC
19 Тра 2011а ще є книдлі:)) але то троха інше:))
@AleNKovch (@AleNKovch)
4 Сер 2012Кнедлики. Але це на півдні Волині я таку страву куштував… У нас тільки ті, хто знає готують таке…
Ola_bilo4ka
4 Сер 2012Треба навчити – хай готують))
Психа Сноб
16 Лис 2014у нас (західна Тернопільщина) кажуть “пальчики”.
добре готувати, коли картопля від чогось іншого лишилась))
Ola_bilo4ka
22 Лис 2014про картоплю то правда))