Палюшки – (пальчики) страва із тіста у вигляді невеликих валиків, відварених в підсоленому окропі, приготовлених з борошна, відвареної картоплі та яєць. До столу палюшки подаються заправлені смаженою цибулею зі шкварками чи олією та сметаною. Страва досить популярна на західних теренах України.
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D0%BB%D1%8E%D1%88%D0%BA%D0%B8
0011003100210041

0051
0061
0071

0082 091 0922А як ви називаєте таку страву?

Цей допис має 6 коментарів

  1. Гм. Робиться майже як кремз… гм, деруни, от.

  2. Кнедлики. Але це на півдні Волині я таку страву куштував… У нас тільки ті, хто знає готують таке…

  3. у нас (західна Тернопільщина) кажуть “пальчики”.
    добре готувати, коли картопля від чогось іншого лишилась))

Залишити відповідь