3 яйці
1 стакан квасного молока (кефіру)
менше 100 г олії
200 г цукру
ріжкати (гвоздики)
ванільний цукор – 1-2 пачки
муки – замісити, як сметана
1 л поташу (соди) залити оцетом

Медівник
Медівник

Якщо є мед, дати меду, 2 ложки розтопити. Або цукру спалити (на чорно) і залити холодно водою – варити. Ввечері розчинити, залити в бляшку, може стояти 1-3 дні.

Спочатку дати великий вогонь, щоб виріс, далі скрутити на нуль.
Можна додати родзинки, горіхи, яблука.

Цей допис має 4 коментарів

  1. Олічко, кілька уточнень:

    1. бабуся направду каже у множині “яйці”? а наголос де?
    2. те саме щодо “ріжкати” – однина, множина? де наголос?

    1. 1. наголос на “і” і ще каже мІд. а не мед))
      2. має бути ріжкатЕ, бо має рожки:)) (передзвонила ,уточнила в бабці)

  2. моя бабуся теж завжди пекла медівник і завжди казала, що коли він по середині трісне тоді він добре вдався:)

Залишити відповідь