Для домашньої лапші замішуємо тісто з борошна та яєць. Чим більше яєць, тим краще, і трішки води.
тісто тоненько розкачати і щоб трішки присхло, пильнувати би не пересохло бо буде лупитись (ламатись).
коли присохло – ріжемо тоненькими шнурочками
коротка лапша добре підійде до зупки з грибочками
бабця ріже тісто і розказує історії з життя
сушимо лапшу
Смачного!
Помф'юк Володимир
22 Лис 2012Було, було… А щоб руками не різати, то був такий-во девайс:
http://prospect.if.ua/upload/normal/lapsherezka_5.jpeg
(цікаво чи такий совдепівський ще в когось зберігся)
А ще вони не злипалися як магазинні.
mamache
23 Лис 2012шодо девайсу, то совдепівською була саме лапша, що злипалася. цих пристроїв у магазинах не бачила жодного разу. девайс такий, привезений з Угорщини, був у меї свекрухи в Ужгороді.
він різав дуже мілко. а шик домашньої лапші був якраз у таких стрічечках 0,3 см завширшки.
до грибної зупки, звичайно. а ще була такая страва: “куріная лапша”, вони, оці різанки, варилися в курячому бульйоні.
і “молочне” з такою лапшою варили. до речі, недавно з подивом почула, що замість крутого тіста блинчики смажили, їх різали на лапшу і варили в молоці.
бабці Гані – здоров’ячка вже традиційно.
Василько
4 Гру 2012От я б цього попоїв… :)))
Думаю, що саме вручну різана вона була сама смачна, а з всякими “девайсами” було не те… Так як деруни вручну терті і в комбайні мають різний смак.
Ola_bilo4ka
4 Гру 2012а в мене є мішечок такої))
Василько
4 Гру 2012От щасливиця…
В мене як мама робить, то не можу наїстися…
🙂